LEPOTNI FAVORITI 2017

Leto 2017 se je končalo in odločila sem se, da s teboj delim moje lanske favorite. Izbrala sem res tiste izdelke, ki jih redno uporabljam za nego kože in make-up. Nekatere stvari so prišle na police leta 2017, nekaj pa jih je tudi takih, ki sem jih jaz šele letos dobila v roke.



NEGA KOŽE IN LAS


Najbolj me je letos navdušil glinen trdi šampon znamke Glina.si/Clay ritual, ki je nego mojih las postavil na glavo. Včasih sem potrebovala balzam in masko za mehke in sijoče lase, letos pa sem uporabljala samo šampon Lepotica in zver in to je bilo vse kar sem potrebovala.



Ko sem ravno pri Glina.si moram omeniti tudi glineno ploščico 1001 noč, ki je super za čiščenje telesa in obraza.



Najboljši suhi šamponi so definitivno Batiste šamponi (preizkusila sem jih kar nekaj in od teh na sliki je slab samo Tropical). Preizkusila sem skoraj vse suhe šampone v drogeriji in noben jim ne seže do kolen.


Čez poletje je mojo kožo negovala linija za obraz znamke Tarte. Sicer so bili izdelki majhni, ampak so res odlični. Najbolj mi je bil všeč gel za odstranjevanje ličil, ki je odstranil vsako vodoodporno maskaro in zelo močen makeup.



Znamko Melvita uporabljam šele od novembra, ampak je res odlična. Najprej sem imela možnost preizkusiti rožno vodo, ki je super za mojo suho kožo. Vedno jo nanesem po umivanju obraza in pred Melvitino kremo za obraz Nectar de roses. Očitno mi izdelki z vrtnico zelo odgovarjajo.


Preden sem dobila Melvitino rožno vodico, sem uporabljala Lush Eau Roma Water (tonik), ki je odličen za suho in občutljivo kožo.



Melvita suho olje za lase in telo L'Or Bio je zamenjalo vsa masla in kreme za telo, krema za roke iz iste linije, pa je meni daleč najboljša.



Ker je čiščenje obraza najbolj pomemben korak za lepo kožo, je moj letošnji favorit Afroditin čistilni gel, ki res odstrani vse nečistoče. Nobeno drugo čistilo ni tako dobro za odstranjevanje ličil in to moja že četrta tuba.


Sem velika ljubiteljica mask za obraz, zato si nisem mogla izbrati samo ene. Lush Cup O'Coffee je moja najljubša piling maska (z kavnimi zrni), Garnier Moisture + freshness linija mask pa je moja najljubša za vlaženje kože in te maske so super tudi za potovanja.

Za nego ustnic pa prisegam na Lush pilinge (trenutno imam Labracadabra, še boljši pa mi je bil The Kiss), meni najljubši balzam za ustnice daleč na okoli pa je Blistex Triple Butters (najbolj pomaga pri izsušenih ustnicah).

Vsi tisti, ki imate radi trda mila za čiščenje obraza in telesa morate preizkusiti mila kozmetike Monna. Na spletni strani Monna.si (klik!) je ogromna izbira glicerinskih in oljnih mil z različnimi vzorci.



DIŠAVE


Letos sem se odločila za dve božanski dišavi za telo: prva je Paco Rabanne Olympea druga pa L'occitane Terre De Lumiere L'eau.




Ko sem že pri dišavah, bi omenila tudi dišave za dom. Dišeča masažna sveča znamke Monna ima zelo svež vonj po limoni in vosek se lahko uporablja za masažo.


Seveda pa ne bom pozabila na Yankee Candles, ki so ekstremno drage ampak letos sem si jih privoščila kar nekaj.



MAKE-UP


Izbira najboljšega makeupa ja bila najtežja. Letos sem res preizkusila ogromno različnih izdelkov in to so moji favoriti (ki jih je kar veliko).

LIČILA ZA OBRAZ

Pri izbiri primerja za obraz nisem imela težav. Moj večni zmagovalec je Benefitov Porefessonal, noben drug primer ni tako dober (in drag) kot ta.

Letos sem prezkusila vsaj 7 različnih korektorjev (Maybelline Fit me & The Eraser Eye, 2x Bell korektorja, Nars Creamy Concealer, Nyx Full Coverage concealer, Essence korektor) in vedno se vrnem nazaj na drogerijski Catrice Liquid Camouflage korektor.

Pri podlagah je bila izbira največja in zato bom razdelila podlage na zimske in poletne.
Najljubše poletne podlage: Loreal Infallible 24H-Matte, Bell Hypoallergenic Skin Adapting Makeup in Bourjois Healthy Mix.
Najljubše zimske podlage: Bell Aqua Jelly Makeup, Maybelline Fit Me Matte+Poreless in Maybelline Fit Me Louminous+Smooth.



Najboljši fiksirni puder je definitivno Rimmel Stay Matte, ki je cenovno zelo ugoden in je meni že kar nekaj let favorit.


Pri izbiri bronzerja nisem imela težav, saj vsak dan uporabljam Physicians Formula Butter Bronzer (zdaj preizkušam tudi rdečilo).


Colourpop ima meni najboljša rdečila za lica, sem pa tudi velika fanica njihovih highlighterjev. Največ uporabljam paletko Here comes the sun, oba rdečila za lica in Flexitarian osvetljevalec. 



LIČILA ZA OČI 

Največja konkurenca je pri izdelkih za oči, še posebej pri senčilih. 

Vsi že veste, da brez Colourpop senčil ne morem (Super Shock Shadows in Pressed Powder Shadows), me je pa letos vrgla na rit tudi Tarte Tarteist Pro to go paletka (čisto enostavna in vsakodnevna paletka z ekstremno kvalitetnimi senčili!!).




Že zelo dolgo prisegam na Essence Liquid waterproof eyeliner in na Colourpop gel eyeliner v črni in rjavi barvi. To so edini eyelinerji, ki jih uporabljam in so meni najboljši.

Pri maskarah imam kar 5 favoritov: Too Faced Better Than Sex, Tarte Lights, camera, lashes in Benefit Roller lash (vse 3 so high end) & Bell Long and volume mascara in Maybelline Colossal Big Shot (drogerijske maskare).


Izdelkov za obrvi ne spreminjam, saj sem našla kombinacijo, ki mi najbolj ustreza. Bell Brow Maker (medium) je sicer bolj nov izdelek ampak ga ne zamenjam za nič drugega; Benefit Gimme Brow sem kupila že drugič in je vreden svojega denarja (super zamenjava je Essence Brow maskara); eden boljših drogerijskih svinčnikov za obrvi pa je Maybelline BROWprecise micro pencil (ali Catrice zelo podoben svinčnik); že od nekdaj pa uporabljam Essence Brow Set blonde in mi zelo odgovarja.



Letos je bila na trgu poplava vseh vrst tekočih šmink. Najboljša čisto prava matte tekoča šminka je Bell Lip Liquid, ki sem jo letos nosila povsod.


Še rajši kot matte imam satenaste tekoče šminke in zato je med mojimi favoriti L.O.V FATALmuse rdeča tekoča šminka (je matte ampak se ne posuši, je satenasta ampak se ne razpaca in je dolgo obstojna). 



The Body Shop Matte Lip Liquid uporabljam od novembra (so bolj na novo v Sloveniji), ampak imam eno vedno v torbici ali jakni. Meni so super pigmentirane, niso ekstremno matte in se ne posušijo (če še ne veš imam take najrajši). Od vseh štirih odtenkov mi je najljubši Nairobi Camellia (tretji po vrsti in najbolj roza), Windsore Rose pa je moj tisti pravi nude odtenek.


Če pa izbiram men navadnimi šminkami, so moji favoriti Colourpop Lippiestix šminke. Najljibši odtenki: Cami, Brink, Poppin in Bossy.


Še zadnji favoriti so make-up gobice. Letos sem poleg Beauty blenderja uporabljala tudi odlične Eco tools gobice (temno zelena je odlična).




 Kateri so tvoji lanski favoriti?


Ni komentarjev:

Zagotavlja Blogger.