FAKE KYLIE METALS AND LIPGLOSSES

četrtek, julij 14, 2016
Odkar je Kylie Jenner začela s svojo linijo izdelkov za ustnice, nas večina želi kakšnega imeti. Ker so cenovno dražji in ker je poštnina v Slovenijo ogromna, si jih vsaka ne more privoščit. Potem pa je tu še carina in šminka ali pa lipgloss stane čisto preveč denarja. Po svetu, no največ na kitajskem so začeli izdelovati ponaredke teh izdelkov za ustnice. Jaz sem jih kupila na Aliexpressu, da ti pokažem zakaj niso vredni nakupa. Kupila sem vse tri metalic šminke in tudi dva lipglossa (So cute in Litteraly).

Če te zanima zakaj jih NE kupit si preberi naprej.


Verjetno vse, ki to berete poznate Kylie Jenner in njene slavne šminke. Jaz sem se odločila da naštejem ogromno razlogov zakaj ne kupiti ponaredkov. 

METAL MATTE LIPSTICK

Tole so originalne metalne šminke. Pakirane so v kartonasti škatli z metalnim vzorcem. Barve so res lepe in odtenki so čudoviti.
Najtemnejša je Reign, zlata je King K , najsvetlejša pa Heir.

Vir: https://cdn.shopify.com/s/files/1/1252/2973/products/kylie_1024x1024.jpg?v=1465061737

Vir: https://www.kyliecosmetics.com/collections/metals/products/copy-of-reign

Nebom pisala o vseh škodljivih stvareh, ki so lahko notri in o proizvodnji ampak o videzu. Vsi vemo da sestavine niso dermatološko testirane in da so lahko nevarne za naše telo. Jaz sem jih preizkusila naprej na roki in potem na ustih in nisem dobila nobene reakcije, vendar je to odvisno od vsakega posameznika.

Pri ponaredkih je pakiranje res zelo slabo. Karton je zelo tanek in se takoj strga, vzorec ni metalen ampak navadna barva. Napis Kylie in napisi zadaj so enaki originalnemu. Na ponaredku spodaj na veliko piše Gloss na originalu pa Metal Matte Lipstick. Barve šmink so čisto zgrešene, kot lahko vidiš na sliki spodaj. Nimajo tistega metalnega sijaja kot originalne. Barve sicer niso slabe, vendar so daleč od originala. Pigmentacija in obstojnost sta dobri, vonj je zelo umeten po karamelnih bonbonih. Aplikator je malo debelejši in krajši.






REIGN
Je najtemnejša barva med vsemi. Meni osebno je tudi originalna pretemna, ponaredek pa če čisto zgrešene rdečkaste barve. Nanos barve je sicer lepo pigmentiran, vendar se ne nanese lepo in ostanejo čudni in brezbarvni predeli. Obstojnost je presenetljivo odlična, saj sem jo preizkusila na ustnicah in je kljub pijači ostala lepa. Na vseh šminkah lahko opaziš da se napis na škatli in na šminki ne ujemata. Na škatli piše Gloss na pakiranju pa Matte Liquid Lipstick. Noben od napisov ni pravilen in je očitni ponaredek.



KING K
Ta odtenek je zelo zlat, originalno sicer bolj kot ponaredek. Na ponaredku je zlata malo slabša kot na originalu. Barva je čisto drugačna, vendar pigmentacija in obstojnost sta ok. Tudi tu lahko opaziš razliko med napisoma.


HEIR
Zadnja metalna šminka pa je Heir, ki mi je originalna najbolj všeč. Barva ponaredka je čisto preveč oranžna in brez sijaja. Kot pri obeh drugih je tudi tukaj ogromna napaka na pakiranju.



Dodala sem še primerjave pakiranj in odtenkov, da prikažem totalno razliko. Res ne priporočam nakupa, saj lahko vidiš da so ponaredki zelo slabi.



LIPGLOSS
Kupila sem tudi dva glosa, ki sta mi originalna zelo všeč. Oba sta v nude odtenkih in imata zanimiv aplikator.  Odtenka se imenujeta So cute in Literally in sta bolj temna od odtenka Like.



Vir vseh treh slik: https://www.bloglovin.com/blogs/creepers-cupcakes-11433305/kylie-cosmetics-lip-glosses-review-drama-4859133433
 Ponaredki imajo vzorec temnejše barve in tudi karton se takoj raztrga. Napis na škatli se ujema z originalom, napis na steklenički pa ne. Na steklenički piše Matte Liquid Lipstick, kar seveda ni pravilno. Vonj je enak kot pri šminkah. Aplikator je enak kot pri metalik šminkah in je čisto drugačen od originalnega.



SO CUTE
Lipglos je stvetlejše barve kot Literally in temenjši kot Like. Na ustnicah je res grozne teksture in barva se ne nanaša lepo. V primerjavi z metalik šminkami, je lipglos še večja katastrofa.



LITERALLY

Ta je lipglos je najtemnejši in res slabe kvalitete. Pigmentacija, nanos in obstojnost so ekstremno slabi. Res so zelo zanič in nikakor niso za na ustnice.


Spodnja slika prikazuje primerjavo barve. Ponaredka sta med sabo drugačna mogoče le v dveh odtenkih. Med originali je veliko bolj vidna razlika med enim in drugim.


Punce!
Originali se prodajajo samo na originalni strani. Ponaredkov ni vredno kupiti, ker so poleg vseh sestavin tudi po videzu čisto drugačni.

Če so ti všeč barve si lahko kupiš duplikat ali ˝dupe˝, ki je enake barve samo druge znamke. 

Tukaj je nekaj ˝dupov˝, ki ni nujno da so čisto enaki, so nek najboljši približek.

Vir: Pinterest

Vir: pinterest

Vir: pinterest
Vir: pinterest

Vir: http://www.celebuzz.com/2016-07-05/kylie-jenner-lip-kit-gloss-dupes-alternatives-substitutes-sold-out-where-to-buy/
1. Butter London Lippy Liquid Lipstick in Tea Time with the Queen, 
2. Anastasia Beverly Hills Lip Gloss in Butterscotch, 
3. NYC New York Color Expert Last Lip Lacquer in Bare Brooklyn, 
4. CoverGirl Colorlicious Lip Gloss in Honeyed Kiss, 
5. Stila Lip Glaze in Shortcake, 
6. MAC Creamsheen Glass in Boy Bait. 

Upam, da ti je objava všeč.

Poljubčki,
Tajda 💋 

2 komentarja:

  1. super objava! :D vsi norijo za temi kylie lip kiti in potem jih hočejo dobiti ceneje, pa mislim da se jih dosti sploh ne zaveda škodljivih snovi ki jih lahko vsebujejo in da barve sploh niso niti podobne. Najbolj oderuško in zavajujoče se mi pa zdijo te osebe, ki prodajajo te fake za kakšnih 20€ pa tak.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala 😊
      Na aliexpressu se ponaredki prodajajo po 3-5€ in potem preprodajalci dvignejo cene in zavajajo punce, ki so čisto navdušene nad temi izdelki. Slike so pa ponavadi itak iz interneta, da se ne vidijo čisto zgrešene barve.

      Izbriši

Zagotavlja Blogger.